2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bolond Szél: A járvány elmúlt egy éve alatt többet romlott az LMBTQ emberek jogi helyzete

Minden egyes napra van valami szenvedése Szél Bernadettnek...

Ezt írja a momentumos őrült:

A járvány elmúlt egy éve alatt többet romlott az LMBTQ emberek jogi helyzete Magyarországon, mint az elmúlt években összesen — és nem a járvány miatt. A Fidesz, kihasználva, hogy az egész ország a vírussal küzd és a gyülekezés tilalma miatt nem tudunk kiállni magunkért és egymásért, szó szerint lecsapott a meleg és transznemű honfitársainkra, hogy megfossza őket az egyenlő és emberhez méltó élet lehetőségétől. Tavaly a veszélyhelyzet alatt egymás után terjesztették be a jogfosztó törvényeiket, mert még akkor is azzal voltak elfoglalva, hogy hogy szúrhatnának ki embertársaink egy csoportjával.


Elvették a transznemű emberek hivatalos nemváltoztatáshoz való jogát, miniszteri engedélyhez kötötték az egyedülállók örökbefogadását, alaptörvénybe írták a szülők nemét, és bezárták az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, ami következetesen kivizsgált minden, LMBTQ emberek elleni diszkriminációs esetet. A szerintük a nemválasztással egyenlő (valójában a társadalmi nemi szerepeket leíró) gender elleni eszeveszett harcukban még az Isztambuli egyezmény elutasításáról is elfogadtak egy határozatot.


Magyarul mindent megtettek, hogy amíg az ország az emberéletek mentésével van elfoglalva, ők emberek életét lehetetlenítsék el.


A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap kapcsán újra és újra el kell mondanunk: minden ember egyenlő és egyenlő emberi méltósággal bír. Nincsenek első-és másodrendű állampolgárok. A szexuális orientáció és nemi identitás az emberek önazonosságának elválaszthatatlan részei, és senkinek nincs joga ezt kétségbe vonni vagy kirekeszteni őket a közösségből. Elfogadhatatlan, hogy a szexuális kisebbségek nap mint nap ki vannak téve az előítéleteknek, a verbális támadásoknak, zaklatásnak, sőt, fizikai bántalmazásnak. Sokan kénytelenek félelemben, rejtőzködve élni, mert rettegnek a megbélyegzéstől, a társadalmi elutasítástól.
Én biztos vagyok benne, hogy akkor leszünk egy önmagával békében élő közösség, ha mindenki önazonosan, önmagát büszkén felvállalva tud a közösség megbecsült tagja tagja lenni.

Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató