2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Karácsony durva zsarolásba kezdett: nincs atlétikai VB, ha felépül a Fudan egyetem

A főpolgármester kész lefújni az atlétikai világbajnokságot, ha nem hátrál meg a kormány. Fővárosi konzultáció indul júniusban a kínai egyetem építéséről.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott a hétfői megbeszélésről, melyet Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője szervezett a Fudan Egyetem ügyéről. 

Karácsony Gergely kifejtette, eredménytelen és hosszú megbeszélést folytattak. Meghallgathatták a kormány érveit, álláspontját a beruházásról, és amit eddig gondoltak, igaz, több mint 500 milliárd forintból építené meg a kormány a Fudan Egyetemet – a diákváros területén.

Karácsony Orbán Viktort is idézte a sajtótájékoztatón, aki azt mondta az önkormányzati választások után a parlamentben, hogy nem indul olyan beruházás Budapesten, amit a főváros vezetése nem támogat.

Így akkor eldőlt, nem lesz Fudan-beruházás, hiszen az eddig megismert információk alapján, ilyen feltételek mellett a főváros nem támogatja ezt a beruházást

– rögzítette a Párbeszéd Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

Baranyi Krisztina az eseményen közzétette: mivel a vészhelyet miatt a tervezett fővárosi és kerületi népszavazást nem tudják megtartani a Fudanról, ezt esetleg decemberben vagy a jövő évi választások előtt lehetne megtartani, ezért más irányba indulnak. Fővárosi konzultációt indítanak a Fudanról, több kérdéssel.

A sajtótájékoztató végén Karácsony Gergely közölte: ha a budapestiekkel együtt – vagyis a konzultáció révén – sikerül elérni, hogy a kormány betartsa a korábbi megállapodást,

AKKOR A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATNAK NEM KELL FELMONDANIA AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG KAPCSÁN KÖTÖTT EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST A KORMÁNNYAL.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató