2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Karácsony megmagyarázta: Azért nem fejeztem be a doktorimat, mert politikus lettem

„De akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem.” akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem.”

– írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. Karácsony arra reagált, hogy a kormányhoz közeli médiában az Economistnak adott interjúja után a nyelvtudása mellett hamar elővették azt is, hogy Karácsony Gergely fiatalon a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében tanított. A tudományos éveiről szóló bejegyzésében megnevezte az egyetem akkori tanszékvezetőjét, a Corvinus Egyetem mostani rektorát, Lánczi Andrást is, aki válaszként a Mandineren írt Karácsonyról. Amit természetesen mi is közöltünk, itt elolvasható.

Lánczi arra helyezte a hangsúlyt, hogy az egyetemnek meg kellett válnia Karácsonytól, mert nem fejezte be a doktoriját. 

Karácsony posztjában arra is kitért, hogy

„Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké.”

– erre vonatkozólag pedig arról írt, hogy ezeket az értékeléseket a Mark My Professoron bárki meg is nézheti. A bejegyzéshez egyébként értékelőlapjának screenshotját is csatolta Karácsony, mint hozzátette azért, mert

„van egy másik Karácsony Gergely is az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia”.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató