2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Magyarország az USA-t is megelőzi átoltottságban

Chilét megelőzve Magyarország a negyedik vezető ország a világon a népesség átoltottsága tekintetében.

Az Európai Unión belül már egy hónapja kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, május hónapban Máltával együtt vezettük az európai rangsort. Vasárnap a világlistán is előkelő helyezést ért el hazánk: Chilét megelőzve, Izrael, Bahrein és az Egyesült Királyság után immár negyedik a világranglistán. 

Gulyás Gergely korábban azt mondta, hogy a járvány harmadik hulláma Magyarországot súlyosan érintette, de az oltásoknak köszönhetően radikálisan visszaestek az új fertőzések, és csökkent a halálozások száma is. Hozzátette: minél több ember oltatja be magát, annál gyorsabban szorítható vissza a járvány.



Az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás

A beoltottak száma 4 millió 690 ezernél járt hétfőn, a kormány előrejelzése szerint Pünkösd után érhetjük el a hatmilliós határt.  

Müller Cecília hozzátette, minden oltóponton zajlik az oltások beadása, ma már vakcinabőség van, és csak az egyénen múlik, hogy él-e a védőoltás lehetőségével. Elmondta: AstraZeneca- és Szputnyik vakcina már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, az oltópontokon elérhető a Sinopharm vakcinája, és további Pfizer-szállítmányt is várnak. Hétfőn 38 400 Janssen-oltóanyag érkezik. A tisztifőorvos hangsúlyozta, a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, a védelmi intézkedéseknek és a védőoltásoknak köszönhetően a harmadik hullám leszálló szakaszának végéhez közeledünk.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató