2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Feri megmarta Gergőt: Dobrev Klára szakértelme vitathatatlan, nyelvtudása drámaian széles

Dobrev Klárának van egyedül államigazgatási tapasztalata, ez vitathatatlan, valamint szakértelme jogászként és közgazdászként is magáért beszél, nagy párttámogatás és erős nemzetközi háló áll mögötte - mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az Egyenes beszédben.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy neki, mint a DK elnökének a jelöltje Dobrev Klára, nem azért, mert Karácsony Gergely képességeit kétségbe vonná, hanem mert szerinte Dobrev a legjobb jelölt.

Szerinte világos a helyzet: a Fidesz oldalán a "gyurcsányozás" a saját táboruknak szól, nem az ellenzéknek. Ugyanis az ellenzéki szavazók oldalán nincs Gyurcsány-kérdés, hanem Orbán-kérdés van. Azért csinálja ezt a Fidesz,mert a másik oldalon pedig Orbán-kérdés nincs, hanem Gyurcsány van. A Fidesz szavazók körében minden rossz forrása az Európai Unió, Gyurcsány és Soros - vélte a DK elnöke.

Végtelenül korrekt, bizalmat teremtő tárgyalások vannak a 6 párt között. Eljutott odáig az ellenzék, hogy mindaz, amivel bélyegezte őt a Fidesz az lepereg róla - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy Dobrev Klára miben jobb, mint a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Gyurcsány közölte, hogy egyedül neki van államigazgatási tapasztalata. Ő már csak tudja, hogy egy ország kormányzásához erre komoly szükség van. Dobrev szakértelme közgazdászként-jogászként nem vitatható, nagy párt támogatottsága van mögötte, rendkívüli nagy nemzetközi támogatottsága és drámaian széles nyelvtudása van.

Az előválasztási várható eredmények kapcsán kijelentette, hogy nem lehet tudni, hogy a résztvevőknek mi lesz a preferenciája. Valaki nyerni fog, de mindegy ki, mert akkora az Orbán-ellenes hangulat, hogy bárki le tudja váltani a miniszterelnök-jelöltek közül. De arra a kérdésre, hogy ki tudna a legjobban kormányozni, szerinte Dobrev Klára a válasz.

Gyurcsány szerint a közös miniszterelnök-jelöltnek egyszerre kell kompromisszumkésznek, és nagyon keménynek lennie, és erre Dobrev alkalmas, hiszen érti ezt. Azt is kijelentette, hogy őket a személyükben nem zavarják a fideszes támadások, lejáratások.

A DK elnökét az izgatja, hogy egy reménybeli új kormány hogyan tudja majd jól igazgatni az országot, ezért a párton belül egy szakmai csoport dolgozik azon, hogy milyen tanácsokat tudna adni a jövőbeli miniszterelnöknek. Kampány kapcsán Gyurcsány kijelentette, hogy őt nem érdeklik más emberek hálószoba titkai, a korrupciós visszaélések viszont igen, abban kemények lesznek.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató