2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt van az MSZP válasza a Momentumnak: Komjáthival vágnak vissza Hadházy indítása miatt

Az MSZP és a Párbeszéd Budapest 17-es számú választókerületében Komjáthi Imrét, az MSZP elnökhelyettesét tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy a két párt közös jelöltjeként induljon az előválasztáson, jelentette be közleményben az MSZP és a Párbeszéd.

„Úgy tűnik, hogy borsodi nagycsaládos mozgalmárból országos politikussá váltam”

– jelentette ki a kommunista Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese korábban hogy miért fogadja el a felkérést.

Komjáthi Imre 2006-ban lépett be az MSZP-be, országosan akkor lett ismert a neve, amikor 2012-ben megszervezte az Éhségmenetet. 2014 és 2016 között volt először tagja az MSZP országos elnökségének, parlamenti képviselő azonban még soha nem volt, eddig nem is ambicionálta.Ő volt az, aki kiláncolta magát a Suzuki gyárhoz.




A hazaáruló Momentum még januárban jelentette be, hogy ebben a választókörzetben Szabó Szabolcsot fogják támogatni, aki jelenleg is Csepel-Soroksár független parlamenti képviselője. Szabó 2014-ben és 2018-ban is az Együtt politikusaként nyert itt Németh Szilárd ellen.

A "független" 24.hu szerint az MSZP visszavágásaként is lehet értelmezni, hogy Komjáthit akarják Csepelen és Soroksáron indítani „a választókerület inkumbens országgyűlési képviselője” ellen, miután a Momentum február közepén azzal állt elő, hogy a zuglói előválasztáson Hadházy Ákost támogatják az MSZP-s Tóth Csabával szemben.

Az MSZP-s Molnár Zsolt már utalt arra, hogy

az előválasztáson lesznek „kisebb-nagyobb könyöklések” a pártok között.

A legnagyobb harcok várhatóan a nyertesként elkönyvelt körzetekért fog zajlani, nem véletlenül Budapesten látjuk a legnagyobb tolakodást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató