2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Retteg a német lap: Orbán "kiviszi" Magyarországot az Unióból

Ismét Magyarország miatt rettegnek a liberálisok. A Die Zeit szerint Orbán Viktor kivezeti Magyarországot az EU-ból, még Karácsony Gergelyt is megemlítik.

Ez olvasható a "független" HVG cikkében:

Egyre nagyobb nyomás alá kerül a magyar miniszterelnök – a járvány, az ellenzéki egység és Európa miatt, ezért új szövetség kialakításán dolgozik, de így még azt sem lehet kizárni, hogy kiviszi az országot az EU-ból – írja a Die Zeit, a német liberális értelmiség tekintélyes lapja. Az elemzés úgy értékeli: egyre hangosabban ketyeg az óra a rendszer számára.

Ha azt nézzük, hogy 3020 koronavírusban elhunyt jut egymillió lakosra, akkor ezt igencsak lesújtó egy olyan miniszterelnök esetében, aki 11 éve kétharmaddal irányítja az országot. Az adat jó 15-ször rosszabb, mint a ragály által keményen sújtott Indiában.

A statisztika láttán a politikus szokatlanul megbánónak mutatkozott a minap, amikor a tévében úgy nyilatkozott, hogy a baj csillapodtával új utakat kell találni, új életre kell kelteni a társadalmat. De hát 11 hónap múlva választás lesz és az ellenzék a közvélemény kutatásokban fej-fej mellett áll a Fidesszel. A kihívó Karácsony Gergely, a népszerű balliberális polgármester lehet, akinek fiatalossága mellett elhalványul Orbán a maga 58 évével - picsogta a Die Zeit.
 
 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató