2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újra itt az eső, ítéletidő jöhet - szinte az egész országra riasztást adtak ki

Az előrejelzés szerint ma a napi csapadék mennyisége területi átlagban, a délnyugati, nyugati megyékben 20 mm felett, a Dráva mentén néhol 30 mm felett alakulhat. Kisebb körzetekben akár 30 mm-t jóval meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet éjfélig.

Az északkeleti szél időnként viharossá fokozódhat, ezért 17 megyére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád- Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyében.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzésében azt írja, ma napközben a Dunakanyar, a Dunántúli-középhegység területén és az Alföld keleti, valamint déli részein fordulhat elő zivatar, késő délután, estefelé intenzív zivatar is kipattanhat szélerősödéssel, apró szemű jégesővel, felhőszakadással. 

A hirtelen lezúduló csapadékmennyiség általában 20-25 mm felett alakulhat, de erőteljesebb gócokban akár a 30, 40 mm-t is meghaladhatja.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató