2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Találkozott Blinken és Lavrov: Moszkva kész a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre Washingtonnal

Az Egyesült Államok és Oroszország stabil és kiszámítható kapcsolatai nemcsak kettejük, de az egész világ érdekét szolgálnák – jelentette ki szerdán este Antony Blinken amerikai külügyminiszter Reykjavíkban első négyszemközti találkozóján orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint

Kiszámítható, stabil kapcsolatokra törekszünk Oroszországgal, úgy gondoljuk ez nemcsak a mi népünknek, de Oroszország népének is jó, sőt az egész világnak is.

 

Lavrov és Blinken az izlandi fővárosban az Északi-sarkvidéki Tanács ülésén vesznek részt, aminek keretében kétoldalú találkozót is tartanak.

Oroszország kész bármely kérdést megvitatni az Egyesült Államokkal a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd keretében

– közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerda este Reykjavíkban, első négyszemközti találkozóján amerikai hivatali partnerével, Antony Blinkennel.

A mi álláspontunk nagyon egyszerű: hajlandóak vagyunk kivétel nélkül mindent megvitatni, azzal hogy a párbeszéd őszinte, tényszerű és persze kölcsönös tiszteleten alapul

– mondta az orosz tárcavezető. Lavrov hangsúlyozta, hogy az orosz-amerikai viszony sokban meghatározza a nemzetközi helyzetet. Hozzátette, hogy Blinkennel ezért meg fogják vitatni a kétoldalú kapcsolatok fejlesztését.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató