2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kövér László odacsapott Jakabnak: közel 10 millió forintos büntetést kapott a ficsúrozásért

Ennél magasabb összegű büntetést még senki sem kapott a Parlamentben.
 
Kövér László házelnök 9,6 millió forintos büntetéssel sújtotta Jakab Pétert, amiért a Jobbik elnöke hétfőn ficsúrnak nevezte azokat a fideszes képviselőket a parlamentben, akik közpénzből urizálnak – írta Jakab a Facebookon.

A Jobbik elnöke emlékeztetett, hogy Kövért is így nevezte, miután 135 millió forint közpénzből vett 8 szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt.

Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam. Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília fél milliót. A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága ma 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk”

– írta a közösségi oldalán.

Jakab Péternek nem ez az első több millió forintos büntetése a parlamentben, tavaly októberben 4,4 millió forintra büntette Kövér László, mert a Jobbik elnöke egy zsák krumplit akart Orbán Viktor miniszterelnöknek adni a Parlamentben.

Akkor ez rekordmértékű büntetés volt, azóta azonban már magasabban van a léc, Tordai Bence idén márciusban Jakab Péter büntetésének a közel dupláját kapta.

A Párbeszéd politikusára 8,2 millió forintot szabott ki a házelnök, amiért Tordai egy mobiltelefonnal a kezében odament a parlamenti ülésteremben Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd arra kérte, küzdjenek együtt azért, hogy a kormány „adja vissza azt a 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató