2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A franciák háromnegyede szerint az ország „megtelt”, nem akarnak több bevándorlót

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák 71 százaléka úgy gondolja, hogy már nem kellene több bevándorlót befogadniuk.

A franciák csaknem háromnegyede már nem szeretne további bevándorlást az országba, míg 64 százalékuk szerint Franciaországnak egyértelműen nem kellene több bevándorlót befogadnia a terror-fenyegetettség miatt.

Korábban Michel Barnier, volt uniós Brexit-főtárgyaló is arról beszélt, hogy konkrét lépésre van szükség az Európát fenyegető migráció és a vele járó veszélyek kiküszöbölése érdekében, melynek értelmében 3-5 éves időtartamra bevándorlási moratóriumot vezetne be az országban. Barnier elmondása alapján időt kell hagyni arra, hogy dönteni lehessen a migrációval kapcsolatos eljárásokról és gyakorlatokról, valamint azok ellenőrzéséről, ehhez azonban arra van szükség, hogy pár évig ne legyen lehetséges az országba történő bevándorlás.

A politikus kitért arra is, hogy kapcsolat van a bevándorlás és a migrációs áramlást kihasználó, ily módon az ország területére beszivárgó terrorista hálózatok között, ezt több közelmúlt-béli nyomozás is bebizonyította, ugyanakkor hozzátette, hogy nem gondolja úgy, hogy minden bevándorló terrorista, különösen azok nem, akik a Földközi-tengeren próbálnak meg átkelni és Európába jutni egy jobb élet reményében.

A politikus bejelentéséről beszámoló Le Parisien napilap úgy látja, hogy a francia jobboldali politika vezérmotívumává vált az utóbbi időben a migráció elleni küzdelem. A Republikánus párt elnöke, Christian Jacob az ősszel három-hat hónapos bevándorlási moratóriumot javasolt, a Nemzeti Tömörülés elnöke, Marine Le Pen pedig szintén arról beszélt a minap egy interjúban, hogy megválasztása esetén bevándorlási moratóriumot vezetne be az országban, mivel szerinte vasököllel kell küzdeni az illegális migránsok ellen.

Egy nem régiben végzett másik közvélemény-kutatás arra világított rá, hogy a katonák és a rendőrök 60 százaléka Marine Le Pent támogatná az elnökválasztáson Emmanuel Macronnal szemben.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató