2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dobrev bejelentette, hogy megállapodtak a mérhetetlen Liberálisokkal

Megállapodott a Gyurcsány-párt és a Magyar Liberális Párt abban, hogy az ellenzéki előválasztáson közösen indulnak. A DK támogatja Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anettet, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sermer Ádámot is. Ezt Dobrev Klára jelentette be szombaton Facebookon elő videóban.

Dobrev Klára arról beszélt, örül annak, hogy egyre több párt csatlakozik az előválasztási megállapodáshoz, mert véleménye szerint a pártok érzik annak a fontosságát, hogy jövő áprilisban az Orbán Viktor rendszerét csak így, közösen tudják leváltani. 

Nem elég győzni, olyan új Magyarországot kell felépíteni, ami nemcsak demokratikus, nemcsak köztársasági, hanem végre a sokakról szól, a sokak Magyarországát kell megteremteni
– fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje, aki a héten a parlamentben a költségvetési vitáról tartott beszédében is hangsúlyozta ezt. Dobrev Klára kiemelte, hogy a Magyar Liberális Párttal ebben egyetértenek.

Óriási dolog, ami a két párt között történt az elmúlt másfél évben – mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt politikusa, hozzátéve, pártja mindent megtesz azért, hogy az előválasztás sikeres legyen, és hogy megtalálják a megfelelő jelölteket a jövő évi választásra. 

Dobrev Klára a legalkalmasabb arra, hogy vezesse a demokrata szövetségi rendszert.
– jelentette ki Bősz Anett a Dobrev Klárával tartott közös online sajtótájékoztatón.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató