2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Fehérellenes rasszizmus: lemondatnák Chicago fekete polgármesterét

Egy korábbi demokrata elnökjelölt-aspiráns és a Fekete Újságírók Országos Szövetsége is bírálta Lori Lightfoot polgármestert.

Ahogy korábban megírtuk, Chicago polgármestere, Lori Lightfoot kizárólag színesbőrű újságíróktól fogad el interjúkérelmet szóvivője szerint. A demokrata párti polgármester Twitteren azzal indokolta döntését, hogy fel akarja oldani azt a „status quót” ami sokaknak hátrányt okoz. 

Szégyen, hogy 2021-ben a városi sajtótestületben nagyrészt fehérek dolgoznak. Pedig a város több mint fele feketeként, latinóként, ázsiaiként vagy őshonos amerikaiként tekint magára”
– magyarázta.

Tulsi Gabbard, a demokraták korábbi elnökjelölt-aspiránsa és a hawaii kongresszus tagja pénteken követelte Lori Lightfoot chicagói polgármester lemondását az említett nyilatkozat miatt.

Gabbard „kirívó fehérellenes rasszizmusnak” nevezte a polgármester megszólalását, ami miatt szerinte távoznia kell hivatalából. „Lightfoot polgármester kirívó fehérellenes rasszizmusa visszataszító” – tweetelte Gabbard. „Felszólítom Biden elnököt, Kamala Harrist és megyénk egyéb vezetőit – rassztól függetlenül –, hogy csatlakozzanak hozzám Lightfoot polgármester lemondásának követelésében.”

Vezetőinknek el kell ítélniük a rasszizmus minden formáját, beleértve a fehérelleneset is”

– mondta.

Lightfoot ominózus nyilatkozata után az egyik helyi latino riporter lemondta az interjúját a polgármesterrel, miután az elutasította a diszkriminatív irányelv feloldására irányuló kérését. A Fekete Újságírók Országos Szövetsége szintén felszólalt az diszkrimináció ellen, mondván, hogy bár egyetértenek azzal, hogy a sokszínűség hiánya problémát jelent a hírüzletágban, mégsem támogathatják az újságírókat faji alapon marginalizáló politikát.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató