2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bejelentették: Június első szombatján jöhet az első "szabad" ellenzéki tüntetés

„Az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak egy vadászkiállításra és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat. Azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye, amiről a kormány végig hazudott. Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba. Sok ügy miatt tiltakozhattunk volna eddig is, most viszont az utcán a helyünk!”

– fogalmazott Jámbor András a június 5-re meghirdetett demonstrációjával kapcsolatban, ami ez idő szerint az első szabadon megtartott tüntetés lesz a gyülekezési tilalom részleges feloldása után. A tüntetést a Hősök terén tartják meg, délután 4 órától.

Jámbor András (A kommunista Mérce korábbi főszerkesztője, aki ma már Karácsony egyik tanácsadója) a Szikra nevű álcivil mozgalom színeiben indul a budapesti VIII-IX. kerületekben található 6. országos egyéni választókerületi előválasztáson, már 10 napja bejelentette, hogy meg fogják tartani a Diákváros melletti, és a Fudan Egyetem megvalósítása elleni tüntetésüket, amennyiben ötezer ember támogatja azt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató