2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Milák Kristóf 100 pillangón is Európa-bajnok

A budapesti úszó-Európa-bajnokság vasárnapi, befejező napján Milák Kristóf megnyerte második aranyérmét a Duna Arénában. 100 pillangón sem volt ellenfele.

Milák a 200 pillangó győzelmét minden idők második legjobb eredményével érte el, csak a világcsúcsakor úszott gyorsabban ennél. Százon ilyen átütő eredményre nem lehetett számítani, de itt is egyértelmű esélyesnek számított, igazából azt sem lehetett megállapítani, ki lehet veszélyes rá.

A 21 éves Milák a négyes pályát kapta, 23,58-cal fordult, és hat századdal előzte meg Szabót. A második ötvenen olyan sebességet ért el, amire a többiek nem voltak képesek, tempóról tempóra nőtt az előnye. 50,18-as országos csúccsal nyert, majdnem egy testhossz lett az előnye. Az olimpián sikerülhet neki az 50 másodperces álomhatár áttörése is.

A döntő másik magyarja, a zentai születésű Szabó Szebasztián a nyolcadik helyen végzett, a táv második felében még fejlődnie kell. Mivel Szabó az 50 pillangót nyerte, így elmondhatjuk, a férfi mezőnyben mind a három arany itthon maradt.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató