2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Botrány: az elmebeteg Jakabtól megint el kellett venni a szót - Videó

Deák Dániel írása

Ma is folytatódott a bohóckodás a parlamentben. Zajlik a lájkverseny a baloldali politikusok között, így mindent bevetnek annak érdekében, hogy pár percig róluk szóljanak a hírek.

Miután Jakab Péter nemrég az éjszaka kellős közepén még a rendőröket is magára hívta a pár percig tartó médiafigyelem érdekében, a múlt héten a parlamentben sértegette kocsmai stílusban a jobboldali képviselőket és a házvezetést.

Ma sem tett másként: tudatosan provokálta a házelnököt, aki a szabályok értelmében ismét nem tehetett mást, megvonta tőle a szót. A házszabály ugyanis világosan kimondja: a képviselő nem bírálhatja a házvezetést.

"Ne hőbörögjenek", "azt kérem, hogy csendben legyen"

- mondta Kövér László Jakab Péternek. Visszaadta a szót, de nem tartott sokáig. A házelnök szerint ő egyszerűen nem tehet mást.

Orbán Viktor frappánsan bemutatta múlt héten a "Gyurcsány-show" szereplőit: a főszereplő Gyurcsány Ferenc, a mellékszereplő a főpolgármester, „a feleség” az európai dimenzióban értelmezi a költségvetést, „és van egy bohóc, akinek fogalma sincs szakmai kérdésekről”, de nem kell komolyan venni a bohócokat, a provokációknak pedig nem szabad felülni - fogalmazott a kormányfő a rádióinterjújában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató