2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kivonult a Jobbik a parlamentből, miután Kövér László megint elnémította Jákobot

Az Országgyűlésben folytatódott a Jakab Péter ordenáré cirkuszolása. Szóba került a pörköltszaft is a moslék részéről, Orbán Viktort akarták gyalázni.

Kedden napirend előtti felszólalásokkal folytatódott az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Jakab Pétert azonban megint elhallgatatta Kövér László, a házelnök elvette a szót, mert szerinte a Jobbik frakcióvezetője megsérti a Ház szabályait. Orbán Viktor pörköltszaftos ruhája is téma volt, és virágcsokrokkal is „dobálóztak” a politikusok.

Viszlát, maszk, good bye, mondta néhány napja Orbán Viktor, mielőtt zsíros szájjal odatrollkodta volna magát egy szerencsétlen esküvői párhoz

– így kezdte napirend előtti felszólalását a párbeszédes Szabó Tímea, majd kommunistázott egyet.

Afelszólalására Schanda Tamás reagált. Azzal indított, hogy sajnálja, hogy a képviselőtársa nem azzal kezdte, hogy megköszönje az egészségügyi dolgozók járvány alatti áldozatos munkáját. Pedig szerinte lenne okunk arra, hogy büszkék legyünk, mert sikerült a harmadik hullámot legyőzni. Ehhez arra is szükség volt, hogy kínai oltóanyagot vett a kormány. 

Schanda Tamás a Fudan Egyetem ügyéről azt mondta, komoly ügy, komoly kérdés. Ugyanakkor hozzátette, a kormány azt akarja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ezért is fejlesztik a felsőoktatást, és ezért akarják, hogy egy világszínvonalú egyetem jöjjön az országba. De bármilyen más egyetemet szívesen látnak, tette hozzá. A kommunistázásra azt mondta: Szabó Tímea ül egy olyan frakcióban, akik vissza akarják hozni a kommunista pártot Magyarországra, ugyanis ők azok, akik azon dolgoznak, hogy a kommunisták utódpártja visszakerüljön a hatalomba. Schanda Tamás szerint az egész,

amit a baloldal csinál, az nem mást, mint hisztériakeltés.

A DK-s Varju László, mielőtt elkezdte volna napirend előtti felszólalását, odaszúrt Kövér Lászlónak, és azt mondta, 

ha házelnök úr nem bünteti meg ma Jakab Pétert, akkor én is adok egy csokrot önnek.

Majd egy Jakabot idézve azt mondta, ez 

NEM ÉRDEKE A FIDESZES FICSÚROKNAK.

Ezen a ponton Kövér László nem vonta meg Varju Lászlótól a szót, megvárta, amíg a képviselő végigmondja a beszédét. A házelnök azonban nem hagyta szó nélkül, úgy reagált Varju László virágcsokros ajánlatára, hogy

őt ne fenyegessék természetellenes közeledéssel.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy Varju László is ficsúrozott, azt mondta, utoljára tűrte el, hogy ellenzéki képviselők provokatív módon sértegetik a képviselőtársaikat.

Varju Lászlónak Orbán Balázs adott választ. A képviselő a többi között azt hangsúlyozta, hogy ők nem elvették a 13. havi nyugdíjat, hanem visszaadják azt a nyugdíjasoknak.

Az MSZP-s Harangozó Tamás szerint, a jövő évi költségvetés nem olyan, mint a pörköltszaft, hogy lehet vele viccelődni.

Kövér László figyelmeztette Jakab Pétert, hogy már a múltkor is mondta neki, tanulmányozza a házszabályt, amiben benne van, a többi között, az, hogy nem kritizálhatja az ülésvezetést. Majd rászólt a többi jobbikosra is, hogy ne hőbörögjenek.

Én azt is megértem, frakcióvezető úr, hogy ön a kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként

– mondta Kövér László, és felhívta Jakab Péter figyelmét, hogy nem sértegethet senkit sem a Házban, mert ha ezt csinálja, elveszi tőle a szót. Kövér László ezután a többi képviselőre is rászólt, egyiküknek azt is odakiabálta:

ez nem a kocsma.

Ezután visszaadta a szót Jakab Péternek, aki folytatta, hogy

elnök úr, akármit is tesz, soha, semmilyen körülmények között nem fog tudni elhallgattatni. Kikapcsolhatja a mikrofonomat...

Kövér László pedig ki is kapcsolta Jakab Péter mikrofonját megint, majd megnyugtatta az eljárását hangosan kifogásoló jobbikos képviselőket:

Nyugi! Remélem, az urak még nem ittak, képesek higgadtan viselkedni!

A jobbikos képviselők végül felálltak, kiabáltak Kövér Lászlónak, majd kivonultak az ülésteremből.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató