2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kálomista Gábor: Ha Gyurcsány beperel, akkor szívesen megyek a bíróság elé

A Gyurcsány Ferencről és az őszödi beszédről készülő film producerei vallottak a készülő alkotásról.

Az őszödi beszédről és annak következményeiről készülő film producerei, Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya az Indexnek nyilatkoztak a készülő alkotásról.

Kálomista, aki egyben a Megafilm Kft. tulajdonosa is, elmondta, hogy szerinte Gyurcsány követte el a rendszerváltást utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit, és nem érti, „mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben”. Ennek ellenére állítja, nem propagandisztikus célokkal készül a film, hanem

„egy valós alapokra épülő politikai krimi lesz”.

„Kezdjük el feldolgozni a történelmünket, mert teli vagyunk fekete foltokkal” – hangsúlyozza.



Állításait producertársa is megerősíti: „a film forgatását hosszú és alapos kutatómunka előzte meg. Minden valós elem, ami megjelenik a filmben megtörtént eseményeken alapul” – nyomatékosít.

Kálomista egyébként nem fél attól, hogy Gyurcsány Ferenc vagy más politikai szereplők beperelik a film miatt.

„Ha bárki pert indítana, szívesen állok elé, mindent tudok bizonyítani, ha kell”

– jelezte.

Az Index újságírójának kérdésére sem árulták el, hogy ki fogja játszani Gyurcsány Ferencet vagy Dobrev Klárát, de azt elmondták, hogy egy brit rendező, Keith English készíti a filmet. „Mivel ez lesz az első magyar politikai krimi, ami a közelmúltat dolgozza fel, természetesen csak külföldi alkotásokban gondolkodhattam” – indokolta a döntést Helmeczy. A forgatókönyvet egyébként egy 28 éves fiatal író, Bendi Balázs jegyzi, aki a Megafilm egyik munkatársa.

Az interjúból kiderül még, hogy a Nemzeti Filmintézet egy forinttal se szállt be a film készítésébe, annak anyagi hátterét a Megafilm, valamint magányszemélyek biztosították, tehát egy független filmről van szó – hangsúlyozza Kálomista.

Végül Kálomista elmondja, hogy több, a filmben résztvevő színészt „megfenyegettek”, hogy „kiírta magát a színésztársadalomból, vagy kiveti magából ez a világ”.

A film végleges címe az, hogy

Elkúrtuk.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató