2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kreml: Putyin nem fog a Krím hovatartozásáról tárgyalni Zelenszkijjel

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krímmel kapcsolatban csak a határ menti együttműködés fejlesztésének kontextusában tárgyalhat Volodimir Zelenszkij elnökkel, mert az orosz alkotmány kimondja, hogy bűncselekmény az Orosz Föderáció területe elidegenítésének felvetése – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár egy vasárnapi televíziós interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál.



A Kreml sajtószóvivője a Rosszija-1 orosz televíziónak elmondta: „ukrán tárgyalópartnereink például azt mondják, Krímről fogunk tárgyalni. Ha Krímről a határ menti együttműködés fejlesztésének kontextusában lesz szó – Oroszország több határ menti régiójának van együttműködése külföldi országokkal –, akkor, biztos vagyok benne, Putyin kész lesz tárgyalni.”

Peszkov jelezte, ha valami egyéb, nem Krím mint Oroszország régiója a téma, akkor soha senki nem fog erről tárgyalni. „Az orosz alkotmányban feketén fehéren rögzítve van, hogy bűncselekmény az Orosz Föderáció területe elidegenítésének felvetése, ez bűncselekmény” – mutatott rá.

Forrás: karpat.in.ua

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató