2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mirkóczki: „Büszke vagyok arra, hogy a legfőbb "bűnöm" az ellenzéki pártpolitizálás hiánya”

A 2019-es önkormányzati választásokon többséget szerző, helyi ellenzéki politikusokat tömörítő EVE kizárta az elnökségéből a volt jobbikos polgármestert, mire a politikus a mai nappal önként távozott mind a frakcióból, mind magából az egyesületből.

Eger korábbi alpolgármestere, Berecz Mátyás a 24.hu-nak pár nappal ezelőtt arról beszélt, Mirkóczki már nem az ellenzék érdekeit nézi „Tüntetőleg mutatkozik a Fidesz politikusaival, miközben velünk szóba sem áll. Eddig ezt nyilvánosan nem mondtuk ki, a tényeket azonban már nem lehet szőnyeg alá söpörni” – mondta el a portálnak.

Mirkóczki Ádám azzal érvelt, hogy ő az egriek érdekeit tartja szem előtt, és ennek folyamán nem kerülheti meg a kormányhivatal fideszes vezetőjét sem. 

"A pártsemleges városvezetési stíluson a jövőben sem kívánok változtatni, mert én nem kizárólag az ellenzéki választók polgármestere vagyok, hanem 53 000 egri lakosé, pártállástól, ideológiától függetlenül. A közgyűlési előterjesztések eddig sem politikai alapon születtek és ez a jövőben sem változik, így ebből a szempontból irreleváns a többség-kisebbség viszonya" - írta Facebook bejegyzésében.

Azt azért hozzátennénk, hogy Mirkóczkinak a legnagyobb bűne a jobbikos árulás volt, a néppártosodás egyik szószólója volt. A párt korábbi szóvívője jelentette ki, hogy a szélsőjobbos párt retorikája megváltozott és a korábbi mondanivalójuk, az nem volt igaz.

A beszélgetés leginkább gyomorforgató gondolatsora:

Ez szerves evolúció. Kemény belső viták folytak. Vona Gábor már 2012 körül nyíltan beszélt a pártban arról, hogy mi az utunk, és hogy aki náci romantikára vágyik, az csináljon magának másik pártot. Ezen mind végigmentünk, de voltak, nem kevesen, akik nem tartottak velünk. A nagy részük magától kilépett. De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.

Ezt sosem fogod lemosni magadról, Ádám!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató