2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Itt az újabb pofára esés: Nem nyomoz a rendőrség a felújított orosz metrókocsik ügyében

Ami történt, nem bűncselekmény – ezzel utasította el a rendőrség a Fővárosi Önkormányzat feljelentését a Tarlós-érában levezényelt járműfelújítás ügyében.

Nem keresi a rendőrség a Tarlós István idején kötött, sok kritikát kapott metrókocsi-felújítási szerződés “felelősét”. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: “mivel a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”, ezért a feljelentés elutasításáról határoztak április 22-én.

Az orosz Metrowagonmash céggel 2015-ben kötött szerződés miatt március közepén a gyurcsányista politikus, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes márciusban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a számviteli és más pénzügyi tárgyú törvények megsértésének gyanúja miatt. Gy. Németh akkor azt mondta,

azért tesz feljelentést, hogy bebizonyosodjon: elhibázott döntést hozott a korábbi városvezetés, mikor új metrókocsik beszerzése helyett a régieket újította fel a hármas metró vonalán.

Karácsony Gergely tavasszal azt mondta, “klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell”.

Gy. Németh Erzsébet a feljelentés elutasítására ezt picsogta el...

"biztosak vagyunk abban, hogy Magyarországon előbb-utóbb lesz olyan bűnüldöző szerv, amely tisztességesen, érdemben kivizsgálja az ügyet, mert fenntartjuk, hogy ez a szerződés a főváros érdekeivel ellentétesen, és nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően köttetett."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató