2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felveszik a harcot a politikai iszlámmal az osztrákok

Az osztrák integrációs miniszter bejelentette, hogy feltérképezték és figyelik a politikai iszlám közösségeket Ausztriában.

Susanne Raab osztrák integrációs miniszter csütörtökön Bécsben újságírók előtt bemutatta az ezzel kapcsolatos programot.

Végre átláthatóságot kell teremtenünk a politikai iszlám tekintetében. A politikai iszlám mérgező a társadalmunkra, és szembemegy az integrációval”

– jelentette ki.

„A romboló ideológiák terjedését támogatják a Bécs utcáin masírozó csecsen erkölcscsőszök, a különböző iszlamista zavargások és a török államfő dühöngő beszédei is”

– tette hozzá.

Az említett tendenciákkal, illetve a politikai iszlámmal való szembeszállás részeként mutatta be a miniszter az iszlámtérképet, amely a hozzá tartozó háttérdokumentumokkal átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az azokat képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról. Egyes speciális esetekben feltárják az adott szervezet összefonódásait a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

A térképen jelölt szervezetek mindegyikéhez részletes leírás tartozik az irányultságukról, tevékenységi körükről, céljaikról, múltjukról, jelenükről,

sőt külföldi kapcsolataikról is. Ausztriában 623 muzulmán intézmény működik, ezek nagy része (230) Bécsben található. Raab feladatként említette, hogy az integrációs programoknak megfelelő alternatívát kell nyújtaniuk a muzulmán fiatalok számára, hogy megelőzhető legyen a radikalizálódásuk.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató