2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Gyalázat: gyereknapon megjelent az első szivárványcsaládokról szóló mesekönyv

Az ember gyomra felfordul, kezei ökölbe szorulnak. Gyereknap liberális módra.

Micsoda család! címmel gyereknapon jelenik meg az első olyan gyerekkönyv Magyarországon, amelyben szivárványcsaládok szerepelnek, áll a Szivárványcsaládokért Alapítvány közleményében.

Szabó T. Anna


„A KSH legutóbbi, öt évvel ezelőtti adatai alapján Magyarországon közel ezer szivárványcsalád él, de minden valószínűség szerint mostanra ennél több azonos nemű pár nevel gyereket. A húszas, harmincas korosztályból pedig egyre többen tervezik családalapítást. Szerintünk minden kisgyerek, így a szivárványcsaládokban élő gyerekek is megérdemlik azt, hogy egy mesében önmagukra és a szüleikre ismerhessenek” - írják.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 könyve jelent már meg, legtöbb nyelven a Micsoda család! A mesék egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatja be a szivárványcsaládok életét. A történetek így minden gyereknek izgalmasak, nemcsak a szivárványcsaládban élőknek. A meséket Szabó T. Anna, József Attila díjas költő fordította, a kötet szerkesztője pedig Nagy M. Boldizsár.

A könyv a Család az család kampány részeként jelenik meg, aminek célja, hogy minden kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos jogok, lehetőségek és támogatás járjon - írja a Soros blog a gyereknapon.

Tavaly szeptemberben Dúró Dóra, a Mi hazánk mozgalom elnökhelyettese egy hasonló tematikájú könyvet, a Meseország mindenkiért című mesekönyvet darált le, amiért szerinte az a homoszexualitást propagálta, ezért a könyvet „a gyerekek egészséges fejlődése és a magyar kultúra elleni támadásnak” nevezte. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató