2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gulyás Gergely: Délután fél hatkor megkérdezni, hogy hol van Gyurcsány Ferenc, nem méltányos

Hogyan lehet, hogy a baloldal erkölcsi érzéke annyira hiperpasszív, hogy továbbra is Gyurcsány Ferencet fogadják el vezetőjüknek? – kérdezte Hollik István.

Hétfő késő délután elérkeztünk az azonnali kérdések órájának utolsó szakaszára. Jakab Péter és Arató Gergely után kormánypárti képviselőknek is lehetősége nyílt kérdezni. Hollik István a 15 éves őszödi beszédről érdeklődött Gulyás Gergelynél.

„Gyurcsány létrehozta és megalkotta a politikai gátlástalanság új mértékegységét, az Őszödöt, és egyben meghatározta ennek a mértékegységnek a maximumát is, az egy őszödnyi hazugságbeszédet” – mondta Hollik.

„Gyurcsány miniszterelnökként megszegte a parlamenti esküjét, átverte a választópolgárokat, majd ami utána történt, az is tanulságos: bocsánatkérés, lemondás? Dehogy! Inkább hatalomhoz való ragaszkodás, lovasroham, szemkilövetés”

– sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Hogyan lehet, hogy a baloldal erkölcsi érzéke annyira hiperpasszív, hogy továbbra is Gyurcsány Ferencet fogadják el vezetőjüknek?”– kérdezte a kormánypárti képviselő. Válaszában Gulyás Gergely hosszasan idézett egy 2006-ban letartóztatott fiatal lány visszaemlékezéseiből. „Ez az az emberi jogi mérce, amit Gyurcsány Ferenc meghonosított” – mondta felszólalása végén a miniszter.

Ezután Hollik emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc ma délelőtt éppen a vitát hiányolta a parlamentben, de az azonnali kérdések órájában – amikor többek között Orbán Viktor is a képviselők rendelkezésére állt – elhagyta az Országházat.

„Délután fél hatkor megkérdezni, hogy hol van Gyurcsány Ferenc, nem méltányos”

– reagált hatalmas derültséget okozva Gulyás Gergely.

 

A felszólaláls 48:10-nél kezdődik

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató