2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Így "lop" a Fidesz: Ezermilliárd forint jut jövőre a Honvédségnek - Videó

Eddig sosem látott, történelmi mértékű forrás jut a Honvédség fejlesztésére- jelentette be a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető elmondta, a 2022-es évben történelmi mértékű keretösszeg, több mint 1000 milliárd forint fog a Honvédség rendelkezésére állni, amelynek mintegy felét infrastrukturális és hadiipari fejlesztésre fogják felhasználni.

Folytatódik hazánk haderejének fejlesztése, a 2022-es évben is kiemelkedő források jutnak a Honvédségnek, derült ki egy a kormány hivatalos közösségi oldalán közzétett videóból, amelyben Benkő Tibor honvédelmi miniszter ismertette a fegyveres erők jövő évi költségvetését.

A miniszter kijelentette:

2022-ben tovább haladunk a haderőfejlesztés útján. Történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott 1000 milliárd forintot.

A tárcavezető ismertette, a program célja, hogy vonzó pályalehetőségként tekintsenek a fiatalok a Honvédségre, valamint a hadiipar újraélesztése is a célkitűzések között szerepel.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató