2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

USA: A Republikánusok kitiltanák a BLM és az LMBTQ zászlókat a nagykövetségekről

A "politikai" Black Lives Matter és LMBTQ zászlókat ki kellene tiltani az amerikai nagykövetségekről a republikánusok által javasolt 'Csillagok és csíkok' nevű törvény szerint.

A Nicole Malliotakis (R-New York) képviselő által benyújtott törvényjavaslat megakadályozná, hogy az Egyesült Államok nagykövetségei világszerte "politikai zászlókat" tűzzön ki olyan ügyek támogatására, mint a rasszista Black Lives Matter.

"Az amerikai zászló a szabadság és a remény jelzőfénye az elnyomott népek számára szerte a világon; ennek kellene lennie az elsődleges zászlónak, amelyet a nagykövetségeink felett lobogtatunk, és ezt kívánja elérni a törvényjavaslatom" - mondta Malliotakis a törvényjavaslatról.

A lépés válasz az amerikai konzervatívok ellenérzéseire, amelyek az LMBTQ- és BLM-zászlók képei miatt érkeztek, amelyeket a kormányzati intézményeken lobogó amerikai zászló mellé akasztottak ki.
Joe Biden "elnök" kormánya nemrégiben engedélyezte, hogy a júniusi Pride-hónap tiszteletére az LMBTQ Pride zászlót ugyanarra a rúdra akasszák, mint az amerikai zászlót.

A BLM-zászlókat ebben a hónapban kezdték el kitűzni a bűnöző George Floyd rendőrségi őrizetben bekövetkezett halálának évfordulója tiszteletére.

Az athéni nagykövetségen lobogó BLM-zászló olyan feltűnő volt, hogy állítólag eltakarta az Egyesült Államok nagy pecsétjének szimbólumát is.

A BLM-zászló képei számos jobboldali szakértő számára elsődlegesen aggodalomra adtak okot. Az új törvényjavaslat még kifejezetten felszólít a BLM szervezet támogatása ellen is, mivel annak számos szószólója a rendőrség "defundálását" (anyagi támogatásoktól megfosztását) és Donald Trump volt elnök "elítélését és attól való eltiltását" követelte, hogy ismét politikai tisztséget töltsön be.

Forrás: RT.com
Fordítás: Világhelyzete Fb oldal

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató