2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jákob: "Orbán születésnapján sok erőt és jó egészséget kívánok, de a szegedi Csillagbörtönben, maximum"

„Mindenki, aki kiszolgálta ezt a rendszert, annak fizetnie kell a tetteiért” – mondta Jakab Péter az ATV stúdiójában azt követően, hogy a hétfői napon újabb performansz miatt vette el tőle a szót Latorcai János.

„Ugye születésnapja volt, én sok erőt és jó egészséget kívánok neki, de a szegedi Csillagbörtönben, maximum”

– mondta Orbán Viktorra utalva Jakab. A Jobbik elnöke szerint Kövér László az ékes példája annak, hogy a kormánypártiak idegrendszere a választások közeledtével egyre gyengébb.



„Ritkán fordul elő, hogy valaki azelőtt cserét kér, hogy felvonult volna a pályára” – mondta Jakab Péter Rónai Egonnak az ATV stúdiójában. „Szerettem volna ma is diskurálni vele, de nem vállalta a levezetés feladatát” – mondta Jakab Péter, de Rónai Egon emlékeztette, hogy az üléseken megszokott módon forog a levezető elnökök személye. Jakab Péter szerint azonban nem őt némítják el, hanem azokat a választópolgárokat, akik bármiféle kritikát fogalmaznak meg a rendszerrel szemben. 

Jakab Péter üzenete: rendszert kell váltani, fizessenek meg a tolvajok

Rónai Egon felvetette, hogy a korábbi kormányokat számonkérő kezdeményezések rendszerint kudarcot vallottak, illetve látszatintézkedésekbe torkollottak. Jakab Péter szerint ők maguk a biztosíték arra, hogy 2022-ben ez másként lesz, hisz ő elkötelezett a közélet megtisztítása mellett. Úgy érzi, harminc év alatt a nemzet hozzászokott ahhoz, hogy kifosszák, de most ő az asztalra fog csapni. 

„Harminc éve lopják a nemzeti vagyont” – mondta.

Orbán Viktornak kellene magától megkérdezni, hogy állhat fel az a helyzet, hogy Gyurcsány Ferencnek és Jakab Péternek együtt kell küzdenie, de a helyzet felállt: „hogyha valaki ennyire lábbal tiporja a demokráciát, az emberek szabadságát, akkor igenis mindenkivel össze kell fogni, aki változást akar.”

Nem biztos, hogy egy természetes állapot, hogy nekem Gyurcsány Ferenccel kell együtt küzdeni – mondta Jakab, hozzátéve hogy nagyon örült volna annak, ha a Jobbik elindulhatott volna egyedül a választáson, de 2018-ban is ezt tette, annak meg kétharmad lett a vége.

„Gyurcsány is változik, én is változok, a Fidesz is változik”

Ma már Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter nem az elmúlt tíz, de az elmúlt harminc év hibáit akarják kijavítani együtt a Jobbik elnöke szerint, mert „Orbán rossz irányba, ők meg hála Istennek jó irányba akarják vinni az országot.”

Rónai Egon egy friss felmérést is idézett, ugyanis a Republikon szerint a Jobbik az egyetlen olyan ellenzéki párt, amelyik megfoghatóan, kimutathatóan növelte támogatói számát. Jakab Péter szerint ennek a titka az, hogy nem szimbolikus és elvont kérdéseket boncolgatnak, hanem a magyar társadalom húsba vágó problémáit hozzák fel.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató