2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott Európa-bajnoki keretét

A sajtótájékoztató délután ötkor kezdődött. Marco Rossi lefogyva, sportosan várta a kérdéseket, és közölte az Eb-n részt vevő szűkített keretet. 



Minden nagyszerű itt Saalfeldenben, az ellátás, a futballpálya is remek. Az időjárással is szerencsénk volt, nyugodt körülmények között tudunk készülni. Az volt a célunk, hogy fenntartsuk a megterhelő bajnokságokból érkező játékosok kondícióját. 

Majd következett a lényeg, az Eb-n részt vevő keret játékosainak nevei. Rossi először a három kapus nevét közölte, Tóth Balázs, a Puskás Akadémia játékosa maradt ki.

Tóth Balázs szakmailag és emberileg is kedvező benyomást tett rám, biztos, hogy a jövőben még szép sikerek várnak rá. Bogdán, Dibusz és Gulácsi mellett elsősorban a nagyobb tapasztalat döntött. Dibusz Dénes már teljesen egészséges. Én egy régimódi edző vagyok, nálam kialakult hierarchia van, ebben Gulácsi, Dibusz, Bogdán a sorrend, és ha nem jön közbe semmi, a Leipzig kapusa fog védeni.
A védők közül Spandler Csaba – szintén Puskás Akadémia – maradt ki, ami szintén papírforma. „Sajnos már elvesztettem egy bal lábas védőt Hangya Szilveszter személyében, Spandlerre nem balhátvédben, hanem középső védőként számítottam volna, de ezeken a posztokon most vannak jobb játékosok. Spandlerre egyébként, amíg én vagyok a kapitány, a jövőben is számítani fogok. Sajnos Magyarországon nem a legjobb a felhozatal a balhátvéd posztján...” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A középpályán – és ebben sajnos nincs semmi meglepő – Szoboszlai Dominikről kellett lemondani.

Sajnos Dominik nincs jó állapotban, még olyanban sem, hogy perceket játszhatna az Eb-n – mondta a kapitány. – Annak idején a nagyapám azt mondta, hogy jobb egy élő szamár, mint egy halott orvos, és most is ezt tartom a fejemben. Számomra egyenesen fájdalmas, hogy nem játszathatom Dominiket. Még nincs 21 éves, óriási lehetőség lett volna számára egyénileg ez az Eb. Borzasztó, hogy Kalmár Zsolt után rá sem számíthatok, miközben olyan ellenfelek várnak ránk, mint az Európa-bajnok Portugália, a világbajnok Franciaország és a földkerekség talán legerősebb válogatottja, Németország. Az utolsó percig reménykedtem Dominik játékában, de mégsem ért váratlanul, hogy le kell mondanom róla. Ha ilyen állapotban meghívtam volna, veszélybe sodortam volna az egész pályafutását.


A magyar válogatott 26 fős Európa-bajnoki kerete:


Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig).

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC),Botka Endre (Ferencvárosi TC),Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano),Lang Ádám (Omonia Nicosia),Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC),Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce FK).

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Belgrád), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC).

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest).

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F CSOPORT
1. FORDULÓ (június 15.)
18.00: Magyarország–Portugália (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Franciaország–Németország (München, Allianz Aréna)

2. FORDULÓ (június 19.)
15.00: Magyarország–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
18.00: Portugália–Németország (München, Allianz Aréna)

3. FORDULÓ (június 23.)
21.00: Portugália–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Németország–Magyarország (München, Allianz Aréna)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató