2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bejelentettték: elindult a moslék előválasztási honlapja

Egyelőre a jelöltek listája nélkül, de sok más információval feltöltve elindult az ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja.

Bár az őszre tervezett ellenzéki előválasztás hivatalos jelöltállítási része csak július végén kezdődik, maga az előválasztás pedig szeptember-októberben zajlik majd, a 2022-es parlamenti választásra együttműködésben készülő hat párt már most elindította az előválasztás hivatalos honlapját, az elovalasztas2021.hu weboldalt.

A hat párt – DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – közös közleménye szerint “mivel az országos szintű előválasztás új intézmény Magyarországon, rendkívül fontos, hogy a választók és a sajtó számára is minden fontos információ rendelkezésre álljon”.

Miniszterelnök-jelölt ugyan már öt is van, és hónapok óta szinte napról-napra jelentenek be a pártok újabb és újabb egyéni jelölteket az ország 106 választókörzetében, ők egyelőre nem hivatalos jelöltek. A hivatalos jelöltállítás ugyanis csak 26-án kezdődik. A jelöltek ezt követően augusztus 23-tól vehetik fel az aláírásgyűjtő íveket, és szeptember 6-ig kell leadni egyéni jelöltek esetén a 400, miniszterelnök-jelöltek esetén a 20 ezer ajánló aláírást a jelöltté váláshoz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató