2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Belgiumban öt tinédzser erőszakolt meg egy 14 éves lányt, aki négy nappal később öngyilkos lett

Belgiumban letartóztatták azt az öt tinédzsert, akik csoportosan szexuális erőszakot követtek el egy 14 éves lányon. A támadók az erőszakról készült képeket közösségi oldalakra is feltöltötték, amivel feltehetőleg hozzájárultak a lány öngyilkosságához.

A nyomozók azt közölték, hogy az öt gyanúsítottból hárman fiatalkorúak, őket egy ifjúsági intézetbe vitték be, míg a másik két támadót, akik már betöltötték 18. életévüket letartóztatták. Ők ketten szerdán már bíróság elé állnak, írta a BBC.

 
A belga lapok szerint a 14 éves áldozat egy genti temetőnél beszélt meg találkozót az egyik fiú barátjával május 15-én. A találkozóra utóbbi azonban nem egyedül, hanem négy társával érkezett, akikkel megtámadták és megerőszakolták a lányt. Az eset után négy nappal a lány öngyilkosságot követett el.

Az áldozat apja azt nyilatkozata a Het Nieuwsbladnak, hogy az utolsó lökést az adhatta meg a lányának az öngyilkossághoz, hogy a támadók közzétették a képeket az erőszakról.

Az esetre gyorsan reagáltak a belgiumi politikusok is. Sarah Schlitz az egyenlőségért felelős államtitkár azt ígérte, hogy lépéseket tesz a szexuális erőszakról készült képek online megosztásának megakadályozására. Schlitz azt mondta, hogy egyeztetéseket kezdenek a közösségi médiacégek képviselőivel, hogy a moderálási elvekről beszéljenek.

„Szörnyű. Nincsenek erre szavak. Arra kérem a szexuális erőszak áldozatait, hogy tegyenek feljelentést” – mondta Vincent van Quickenborne belga igazságügyi miniszter. Azt ígérte, hogy a igazságszolgáltatás mindent megtesz az elkövetők, valamint a szexuális erőszakról készült képeket megosztók felkutatásáért és megbüntetéséért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató