2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Maki-Zay és Schmuck Bözsi: Normális országot akarunk!

Normális országot szeretnénk építeni. Ennek eléréséért Magyországnak okos és becsületes miniszterelnökre van szüksége – jelentette ki Márki Zay Péter és Schmuck Erzsébet pénteken Nagykátán.

Schmuck Erzsébet, a mérhetetlne LMP társelnöke Zöld Terasz címmel indított beszélgetés-sorozatot a Pest megyei településen. Ennek első vendége volt, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere.

Kijelentette a két politikus, hogy Magyarországon kormányváltási kényszer van. 

Márki-Zay Péter szerint Magyarország rendszerváltást követő 30 évének története kudarc, mert nem valósult meg a társadalmi jólét, az egység, hanem helyette a szétszakítottság és a megosztottság uralkodik. A legnagyobb problémának a mára az intézményesített korrupciót tekinti. Mint mondta, ma Magyarország az Európai Unió egyik legkorruptabb állama.

Hozzátette: Orbán Viktort és kormányát kell leváltani, hanem a korrupciót is, ehhez pedig egy olyan miniszterelnök-jelöltre van szüksége, aki okos és nem lop – tette hozzá

Abból a gödörből, amelybe Orbán Viktor vezette az országot, nem jobbra vagy balra van a kiút, egyetlen út van: csak felfelé – mondta Márki-Zay Péter.

Az LMP társelnöke optimista ebben a kérdésben, és szerinte a kétharmad megszerzése sem lehetetlen küldetés. Akkor viszont semmi sem állhat majd az útjukba, hogy visszaszerezzék az országnak a magánalapítványokba kiszervezett nemzeti vagyont.

Végezetül Schmuck Erzsébet meghatározta az ellenzéki összefogás lényegét is: egy normális országot szeretnének építeni, majd arra buzdított mindenkit, hogy vegyen részt az előválasztáson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató