2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Óriásit kaszált doktor Gődény a járvány évében

Százmilliókat nyert a vírusszkeptikus médiaszemélyiség 2020-ban a koronavírus-járványon.

Jelentősen megnőtt a két híres vírusszkeptikus, dr. Lenkei Gábor és Gődény György érdekeltségének forgalma, előbbinek mintegy 60 százalékkal - írja a Propeller,

Dr. Lenkei elhíresült posztjaiban, melyeket tízezres nagyságrendekben osztottak tovább arról írt, hogy a vírus csupán a média hazugsága, a vitaminok elegendő védelmet nyújtanak vele szemben - állította egy vitaminokat forgalmazó cégcsoport tulajdonosaként.

A G7.hu információi szerint a tavalyi évben Lenkei cégcsoportjának profitja pedig több mint 2,5-szeresére nőtt:  387 millió forint nyereséggel zártak, osztalékként pedig mintegy 400 millió forintot vett fel a tulajdonos.

Gődény György ténykedése se volt kevésbé kifizetődő: a vírusszkeptikus egy étrend-kiegészítőket forgalmazó céget milliárdos árbevétel-növekedéshez segített. A Nutriversum reklámarcaként közel háromszoros árbevételhez, 1,77 milliárd forinthoz segítette a céget.

 
A Nutriversum Gődény szereplésével készült reklámjai miatt egyébként ősszel indított vizsgálatot a GVH, ugyanis azok alkalmasak lehetnek a fogyasztók megtévesztésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató