2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A budapestiek már előre félnek a Karácsony okozta nyári káosztól

Három beruházás indul el egyszerre: lezárások, elterelések várhatók.

Sem fővárosinak, sem turistának nem lesz jó lenni Budapesten június közepétől. A Karácsony Gergely-féle városvezetés ugyanis úgy döntött, hogy – hatalmas forgalmi dugókat okozva – három nagy felújítási projektet indít el egyszerre. A főpolgármester már előre magyarázkodott a várható közlekedési káosz miatt – írja a Magyar Nemzet.

Elszabadultak az indulatok a közösségi médiában, amikor Karácsony Gergely június 1-jén egy posztban közölte: egyidejűleg zajlik majd három nagy felújítási projekt nyáron a fővárosban. Egyszerre kezdik el ugyanis a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a rakpart felújítását is, miközben a Hegyalja úton buszsávot alakítanak ki.

A főpolgármester pontosan tudja, hogy mi vár a járványügyi helyzetből épp kikecmergő, fellélegezni vágyó városra, hiszen bejegyzésében úgy fogalmaz: „Tudom, hogy a város fejlesztése, a Blaha megújítása mellett a Lánchíd felújítása és a rakpart átalakítása átmenetileg kényelmetlenséget is okoz sokaknak, tőlük csak megértést és türelmet tudok kérni, igyekszünk a lehetőségekhez mérten enyhíteni a kellemetlenségeket.”



Ezzel azonban nem tudta megnyugtatni a fővárosiakat.

„Köszi! Mindent egyszerre, bravó! Nehogy lehessen közlekedni a városban!”

– írja például az egyik kommentelő. „Átgondolatlan, elkapkodott döntés. Nem káosz teremtésére kapott felhatalmazást” – szegezi a főpolgármesternek egy másik hozzászóló. „Fel nem tudja fogni, mekkora lesz a baj a városban” – jegyzi meg keserűen még valaki.

– A Blaha Lujza tér felújítása önmagában egy üdvözlendő beruházás, de nem mindegy, hogyan valósul meg – mondta a Magyar Nemzetnek Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató