2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Amit Kamu Geri lerombol, azt a kormány helyrehozza: mégis lesz hajójárat a Duna budapesti szakaszán

Tarlós István bevezette, Karácsony megszüntette, a kormány segít a budapestieknek – vezette fel a jó hírt a Budapesti Fidesz a közösségi oldalán: a kormány segítségével mégis lesz hajójárat a Dunán.

 


A BKV hosszas titkolózás után a múlt héten ismerte be, hogy idén nem indítják el a menetrendszerű dunai hajóközlekedést. Ezt a gyerekes családok, fiatalok, a fővárosba látogató turisták által kedvelt szolgáltatást 2012 óta a hét minden napján igénybe lehetett venni, hétköznapokon akár BKV bérlettel, vagy menetjeggyel is – írja a Budapesti Fidesz. Hozzátették: egy európai főváros, mely ilyen adottságokkal rendelkezik, nem engedheti meg magának, hogy ne használja ki a víziközlekedés előnyeit, nem hagyhatja lakóit és az ide érkező vendégeit ilyen szolgáltatás nélkül.

Hogy Magyarország fővárosa ne essen ilyen szégyenbe, a kormány sietett Budapest segítségére. Az állami hajózási cég a saját hajóival, a saját kikötőin, a saját személyzetével és a cég költségén dunai körjáratot indít. A főváros ebben úgy vesz részt, mint ahogy a főpolgármester általában: Facebook posztokat oszt meg

– közölték.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató