2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Baranyi a Kossuthon: Mi vagyunk a többség, Orbán készül a vereségre

A ferencvárosi polgármester a szombati tüntetésen is nehezményezte, hogy nem kért a kormány az uniós gigahitelből.

 
Mint arról korábban írtunk, szombat délután 15 órakor elkezdődött a Fudan egyetem Budapestre érkezése elleni tüntetés, melyet Jámbor András országgyűlési képviselőjelölt szervezett. 
Baranyi és a kínai titkosszolgálat

A megmozduláson felszólaló Baranyi Krisztina beszédét azzal kezdte: a tüntetésen „mi vagyunk a többség”. Baranyi szerint a Fudan egyetem csak azért jön Budapestre, mert a keleti partnereknek „nem számít az átláthatóság és tisztaság”.  A IX. kerület polgármestere beszédében kritizálta a magyar kormányfőt, amiért a kormány nemet mondott az uniós gigahitelre. Mit fogalamzott: szerinte a kormánynak azért „nem kell az uniós hitel, mert annak felhasználásába belekotyognának az uniós bürokraták”.

Ferencváros polgármestere szerint a Fudanon informatikusokat, biokémikusokat képeznének, akik mind „a kínai titkosszolgálat aranytartalékait” képeznék.
Baranyi szerint Orbán Viktor vereségre készül, szerinte „Orbán Viktor minden idők leggazdagabb embereként fog megbukni”. Arra biztatta a demonstrálókat, hogy vegyenek részt a Fudannal kapcsolatos népszavazáson.

 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató