2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kajak-kenu Eb: aranyérmes a Kozák, Bodonyi duó, Gazsó és Kopaszi is

Csak úgy záporoznak a magyar aranyérmek a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság szombati versenynapján. Előbb Gazsó Alida Dóra lett első kajak egyes 1000 méteren, majd Kopasz Bálint ért célba elsőként kajak egyes 1000 méteren, ezt követően a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettősnél nem akadt gyorsabb 500 méteren. Lucz Dóra 200 méteren ezüst-, a Balla Virág, Takács Kincső kenus duó 500 méteren bronzérmet szerzett.

A kajak egyesek 1000 méteres számaiban dupláztak a magyarok Kopasz Bálintnak és Gazsó Alida Dórának köszönhetően, és első lett a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra 500 méteres kajakpáros is. Lucz Dóra ezüstérmet szerzett kajak egyes 200-on, Balla Virág és Takács Kincső pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kenu kettesek 500 méteres versenye után.

A magyar 500 méteres férfi kajaknégyesnek nem sikerült bejutnia a döntőbe.

Az MTI a viadal honlapjára hivatkozva írja, a Kuli István, Molnár Péter, Nádas Bence, Tótka Sándor összeállítású csapat – akárcsak a pénteki előfutamban – a szombat reggeli középfutamban is ötödik helyen ért célba, így kiesett.

Az egység hosszú ideje az olimpiára készül, a hazai válogatóknál védettséget is élvezett, de sem a májusi, szegedi világkupán (13. hely), sem most nem tudott bizonyítani. Kuli István tavasszal megsérült, így a vk-n nem is ő sztrókolta a hajót, és csak a közelmúltban kezdte újra az edzéseket – idézte fel az MTI.    

A másik, szombat reggel érdekelt magyar a kenus Takács Kincső volt, ő negyedik lett a középfutamban, így ugyancsak nem jutott be a vasárnapi fináléba 200 méter egyesben.

Forrás: NSO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató