2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nigériában egy időre kilőtték a Twittert, miután cenzúrázta az elnököt

Nigériában a kormány utasítására a távközlési szolgáltatók felfüggesztették szombaton a Twitter működését - közölte a távközlési felügyelet. Ennek előzménye, hogy a közösségi oldal a minap törölte Muhammadu Buhari államfő egyik bejegyzését, amelyben megfenyegette az ország szakadár erőit.



A kormány pénteken jelentette be, hogy határozatlan időre felfüggesztik az országban a Twitter működését, amit Lai Mohammed tájékoztatási miniszter azzal indokolt, "hogy a platformot folyamatosan olyan tevékenyégre használják, amely veszélyezteti az ország integritását".

A Twittert üzemeltető amerikai cég szerdán közölte: Buhari elnök egyik aznapi posztjában büntetéssel fenyegette meg azokat a szakadár erőket, amelyek szerinte felelősek kormányzati épületek megtámadásáért, és ez a cég szabályzatában "agresszív viselkedésnek minősül".

A tájékoztatási miniszter áprilisban felháborodottan reagált arra, hogy a Twitter első afrikai irodáját nem Nigériában, hanem a szomszédos Ghánában nyitotta meg. Lai Mohammed azt mondta: a céget befolyásolták olyan téves médiahírek, amelyek szerint például tavaly a hatóságok szétvertek tüntetéseket.

A nigériai tüntetések szervezői is a közösségi oldalakat használják mozgósításra, mint sok más országban, de arra is, hogy a rendőrségi visszaélések károsultjainak pénzt gyűjtsenek.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató