2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Belebukott a korrupciós botrányba a fehérgyűlölő BLM marxista vezetője

Patrisse Khan-Cullors, a radikális baloldali Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN) ügyvezető igazgatója a napokban bejelentette, hogy lemond a szervezetben betöltött vezetői tisztségéről. Döntését egy televíziótársasággal kötött szerződéssel és az új önéletrajzi könyve megírásával indokolta, de több amerikai konzervatív sajtótermék szerint távozásának valódi oka a sorozatos botrányai lehetnek. Khan-Cullors a szintén BLM-aktivista házastársával közösen ugyanis sokmillió dollárért vásárolt luxusingatlanokat, a gyanú alapján pedig a radikális baloldali szervezetnek szánt adományok elsikkasztásából fedezhették az ingatlanpiaci terjeszkedésüket.

Arról ír a konzervatív Post Millennial a radikális baloldali mozgalom közösségi oldalán, még május 27-én megjelent közleményre hivatkozva, hogy Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN) ügyvezető igazgatója, Patrisse Khan-Cullors közel 8 év vezetői szerep után lemond e tisztségéről.

A közleményből nem derül ki a lemondás ideje, csupán az, hogy a magát „képzett marxistának" valló Khan-Cullors feladatait ideiglenes jelleggel két kevésbé ismert BLM-középvezető veszi át, Makani Themba és Monifa Bandele.

A lemondás tényét megerősítette a saját YouTube-csatornáján Khan-Cullors is. Döntését azzal indokolta, hogy a jövőben a második önéletrajzi könyve megírására kíván koncentrálni, amely mű az ő feketék érdekében kifejtett „abolicionista" tevékenységéről fog szólni, továbbá tavaly szerződést kötött a Warner Brothers Television Group nevű televíziótársasággal, amelynek képernyőjén a feketék „sanyarú" életkörülményeit fogja bemutatni, és e kötelezettségének is eleget akar tenni.

(Megjegyzés: Patrisse Khan-Cullorsnak a 2018-ban megjelent, részben általa írt első önéletrajzi könyve nagy sikert aratott radikális baloldali körökben, sokáig vezette a New York Times bestseller-listáját is. A mű címe: Amikor titeket terroristának neveznek – A fekete életek számítanak – memoár.)

Több konzervatív sajtótermék (Post Millennial, Fox News, Daily Wire, New York Post) azonban tudni véli, hogy

AZ AMERIKAI RADIKÁLIS BALOLDALI VEZETŐJÉNEK A LEMONDÁSA MÖGÖTT NEM EZEN OKOK ÁLLNAK, HANEM AZ EGYRE INKÁBB TEREBÉLYESEDŐ INGATLANBOTRÁNYAI, ILLETVE A LUXUSKIADÁSAI, AMELYEKET A GYANÚ ALAPJÁN A BLM-NEK SZÁNT ADOMÁNYOKBÓL FINANSZÍROZHATOTT, MÁSKÉPP FOGALMAZVA: KHAN-CULLORS ELSIKKASZTHATTA AZ ADOMÁNYOKAT. 

Áprilisban a New York Post tényfeltáró cikkéből kiderült, hogy Khan-Cullors 1,4 millió dollárért (420 millió forint) vásárolt magának luxusingatlant Los Angeles megye „legfehérebb", kizárólag gazdagok által lakott részén. Ezzel párhuzamosan az is nyilvánvalóvá vált, hogy a vele házasságban élő nő, a fekete kanadai Janaya Khan BLM-aktivista szintén ingatlanokkal foglalkozik,

CSAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN HÁROM LUXUSLAKÁST BIRTOKOL, ÖSSZESEN 3,2 MILLIÓ DOLLÁR (959 MILLIÓ FORINT) ÉRTÉKBEN, A BAHAMÁKON PEDIG A FELESÉGÉVEL KÖZÖSEN RENDELKEZNEK EGY LUXUSVILLÁVAL, AMELYNEK AZ ÁRA A 20 MILLIÓ DOLLÁRT (6 MILLIÁRD FORINT) IS ELÉRHETI. 

A RADIKÁLIS BALOLDALI HÁZASPÁRRAL SZEMBEN FELMERÜLT ANNAK A GYANÚJA, HOGY SIKKASZTHATTAK A BLACK LIVES MATTERNEK SZÁNT ADOMÁNYOKBÓL, A SZERVEZET ÖSSZESEN 90 MILLIÓ DOLLÁRRAL (27 MILLIÁRD FORINT) NEM TUD ELSZÁMOLNI.

Később kiderült, hogy Patrisse Khan-Cullors csak 2019-ben

KÖZEL 26 EZER DOLLÁRT (7,8 MILLIÓ FORINT) KÖLTÖTT EL KÜLÖNBÖZŐ TALÁLKOZÓK KÖLTSÉGEINEK KIFIZETÉSÉRE, AMELYEKRE MALIBU EXKLUZÍV TENGERPARTI LUXUSÜDÜLŐHELYEIN KERÜLT SOR. 

Khan-Cullors mint a BLM „börtönreform munkacsoportjának" (Reform LA Jails) az elnöke személyesen találkozott a tengerparti luxusüdülőkben az úgynevezett jogvédőkkel, e számlákat pedig – hivatalosan – Khan-Cullors első önéletrajzi könyve társszerzőjének, Asha Bandelének a cége egyenlítette ki.

Ennek a cégnek ugyanakkor a BLM „tanácsadás" címén 260 ezer dollárt (78 millió forint) fizetett ki. Továbbá nyilvánosságra került, hogy

AZ AMERIKAI RADIKÁLIS BALOLDAL VEZÉRE 191 EZER DOLLÁRT (57 MILLIÓ FORINT) KAPOTT A SAJÁT SZERVEZETÉTŐL, A CSALÁDI CÉGE – A JANAYA AND PATRISSE CONSULTING – KÖZBEIKTATÁSÁVAL. 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató