2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gyurcsány polgárháborúról hadovált a mai felszólalásában

Gyengére sikeredett a moslék mai előadása. Jákob megijedt, a Kígyó meg gyenge szöveget adott elő.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint, ha a kormány az ország egyik fele ellen folytat kíméletlen, erőszakos háborút, az ide fog vezetni.

Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában arról beszélt, a parlament hangulatán jól érződik, hogy egy év múlva parlamenti választások lesznek. A kormánytöbbség azonban nem hajlandó beszélni a jövőről, ezért arról beszélnek, mit gondolnak az elmúlt 10 évről – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke.

A haza nem fog előre menni, ha a múltról és nem a jövőről beszélnek – folytatta.

„Óvom önöket, hogy a maguk magatartása, politikája kiindulópontja és bátorítója legyen egy hideg polgárháborúnak. Ha önök az ország egyik fele ellen folytatnak kíméletlen, erőszakos háborút, az ide fog vezetni. Nem velünk kell küzdeniük, hanem az országért” 

– fogalmazott felszólalásában.

Gyurcsány szerint a következő években a polgárokat egyenrangú, egyformán értékes nemzetalkotónak kell tekinteniük, mert az azonos gondolkodás, azonos hit követelése csak a diktatúrákban szokás. Olyan országot szeretnének, ahol a sikerhez vezető út nem a Fideszen való lojalitáson keresztül vezet. „A haza így nem előre megy, hanem előbb-utóbb tönkre megy, az önök keze alatt” – jelentette ki.

A koronavírus-válság szerinte megmutatta, hogy az a „semmittevés”, amit az egészségügyben produkáltak az elmúlt években, annak iszonyatos következménye van.

„A múlt rabjai maradtak minden tekintetben. Maguknak nincsen köze a jövőhöz, és ha nincs közük a jövőhöz, maradjanak is a múltban. Ez fog önökkel történni, nemsoká, addig már sokat ne ártsanak, legyenek kedvesek” – zárta felszólalását.

Dömötör Csaba nagyon kiosztotta a szemkilövetőt, a videón 36:26-tól:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató