2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hetekkel hazánk mögött kullog a német járványkezelés

Németországban legkésőbb június 30-ig érvényben marad az országos korona-vészfékrendszer, ami alapján a fertőzöttségi ráta 100-as értéke felett kijárási korlátozás van érvényben az adott körzetben, este 10 órától reggel 5-ig. Kivételt ez alól a munkavégzés, egészségügyi okok, az egyéni séta vagy sport jelenthet, illetve a betegségen már átesett vagy beoltott személyek is felmentést kapnak.

A németeknél még mindig érvényben van a szövetségi vészfékrendszer, amit április végén vezettek be, így a fertőzött területeken éjszakai kijárási tilalom és szigorú kontaktszabályok vannak érvényben, ami alól csak a védettek vannak felmentve.



A harmadik hullám megfékezésére vezették be az alapesetben tartományi hatáskörbe tartozó járványügy szabályait országos szinten egységesen szigorító úgynevezett vészfékrendszert, amely a többi között éjszakai kijárási korlátozásokat ír elő arra az esetre, ha tartósan száz fölé emelkedik a hétnapi fertőzésgyakoriság, vagyis az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma.

Az iskolákban váltott oktatás van. Ezek a szabályok jelenleg Thüringia, Bajorország, Baden-Württemberg, és Rajna-vidék-Pfalz néhány körzetében vannak érvényben. Saar-vidék tartomány kormánya két héttel meghosszabbította a járványügyi intézkedések érvényét. A gasztronómiai és a kulturális szektor általánosságban zárva van. Néhány kevésbé fertőzött tartományban, ahol saját hatáskörben határozhatnak a szabályokról, május közepén, június elején kezdik a turizmus és a kulturális élet újraindítását.

Németországban eddig a lakosság 51 százaléka kapott legalább egy oltást (szemben a magyar 63 százalékkal), és 22 százalék van teljesen beoltva (Magyarországon ez a szám 45). Karl Lauterbach, az SPD egészségügyi szakértője kritizálta az oltási bizottságot, mivel az ő egyértelmű állásfoglalásuk nélkül az orvosok nem oltották be a fiatalokat és a gyerekeket. 

Brüsszel hibás vakcinabeszerzése és a keleti oltóanyagokkal szembeni alaptalan félelmek gerjesztése is hozzájárult a nyugati tagországok elhibázott járványkezeléséhez.


Többek közt a németekéhez is...

A kínai vakcinákat azóta a WHO is engedélyezte, azok a németek pedig, akik nem hittek az oltásellenes hangoknak, Moszkvába repültek az orosz vakcináért. Még az egyik balos politikusuk is beadatta a Szputnyik V-t.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató