2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kamu Gerit megkérdezték az ATV-ben: Van nyelvvizsga? Van

Az ATV vendégségében makogott ma a Kamus gyerek.

Arra a kérdésre, hogy van-e nyelvvizsgája, Karácsony Gergely röviden annyit válaszolt: van.

 

Erre már reagált is Deák Dániel a Facebook-oldalán:

Ezt már Karácsony Gergely sem bírta ki nevetés nélkül: egyszavas válaszra méltatta az ATV újságíróját a főpolgármester, aki most azt állította, hogy van nyelvvizsgája. Ez ugyanakkor a jelek szerint nem igaz:

A nyelvvizsga hiányára utal, hogy a Párbeszéd 2013-ban, az Átlátszónak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a politikusnak nincs nyelvvizsgája. Akkor a Párbeszéd képviselői elküldték nyelvvizsga-bizonyítványaikat és hozzátették, hogy Karácsony Gergely és Szilágyi László nem szerzett papírt.

Május 10-én Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésben arra utalt, hogy egy "egyetemen megszerzett középfokú" nyelvvizsgája van, de ezt nem állította egyértelműen.
Az egyetemen tett, nem akkreditált nyelvvizsgát – az ún. lektorátusi vizsgát – azonban nem lehet a diploma kiadásához elfogadni, mivel a lektorátusi vizsgák soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák.
 

Karácsony Gergely tehát évekig tanársegédként a Budapesti Corvinus Egyetemen C típusú nyelvvizsga, államilag elismert oklevél hiányában. Az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna.

Az újabbnál újabb csúsztatások és hazugságok helyett inkább mutasson fel bizonyítékokat. Ha időközben Karácsony Gergely szerzett egy államilag elismert nyelvvizsgát, akkor miért nem mutatja be azt?- tette fel a költői kérdést Deák.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató