2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ki kell toloncolni Franciaország területéről a bűnöző migránsokat Le Pen szerint

Tízből hét francia úgy gondolja, hogy a bűncselekményt elkövető migránsokat haza kellene küldeni saját országukba, hogy ott töltsék le börtönbüntetésüket

- derül ki egy friss felmérésből. Közben a francia kormány milliárdokért épít új börtönöket a bűnözőknek.


 

A válaszadó franciák 66 százaléka támogatná, 42 százalékuk pedig teljes mértékben támogatja az ötletet, hogy a bűncselekményt elkövető migránsokat visszaküldjék származási országukba, hogy ott töltsék le büntetésüket, derült ki a CSA Institute for Studies intézet friss közvélemény-kutatásából, melyet a CNews megbízásából készítettek.
 
A bűnelkövetők hazaküldését a nők 68, míg a férfiak 65 százaléka támogatná. Életkor szerint a legtöbben a 35 és 49 éves korosztályból tartanák jó döntésnek, ha a bűnözők nem Franciaországban kerülnének börtönbe.
 
A Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés támogatóinak kilencven százaléka értene egyet egy ilyen intézkedéssel, míg Emmanuel Macron elnök támogatóinak a 63 százaléka.
 
A közvélemény-kutatás rávilágított arra, hogy a migránsbűnözés és a kiskorú migráns-bűnelkövetők számának az emelkedése fontos kérdéssé vált Franciaországban – írja a Breitbart.
 
Marine Le Pen áprilisban arról beszélt a Rtl-nek, hogy a közbiztonság kérdése alapvető az ország életében, ennek megteremtéséhez azonban első lépésként ki kell toloncolni az ország területéről azokat a külföldi állampolgárokat, akiket befogadott Franciaország, de aztán bűncselekményeket követtek el francia földön.
 
A politikus hozzátette, hogy a francia börtönökben fogvatartott elítéltek 25 százaléka külföldi állampolgár, akik között ráadásul sok a visszaeső bűnöző.
 
A jobboldali politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy kormány döntése értelmében 2027-ig nyolc új börtönt építenek Franciaországban, melyekben összesen 15 ezer új férőhely lesz az elítélteknek. Ennek oka, hogy egyre nagyobb problémát okoz Franciaországban a börtönök túlzsúfoltsága.
 
Jean Castex kormányfő az egyik újonnan épülő létesítmény építési területén, az Haut-Rhin megyei Lutterbach nevű településen tartott beszédében elmondta, hogy a projekt összköltségvetése 4,4 milliárd euró, ebből első körben hétezer új férőhelyet hoznak létre 2022-ig, majd további nyolcezer helyet létesítenek 2027-ig.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató