2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay: Én vagyok a legesélyesebb kihívója Orbánnak, a forradalom sem kizárt

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányfő-jelöltje retteg attól, hogy 2022 áprilisában Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt.

“Nem a fideszesekkel van bajunk, hanem a bűnözőkkel. Budapesten az önkormányzati választás után kitakarították a fideszeseket, de meghagyták a tolvajokat, mi itt Hódmezővásárhelyen kitakarítottuk a tolvajokat, de megtartottuk a szakmailag jó fideszeseket. Ezen ők lepődtek meg a legjobban” – mondta Márki-Zay Péter a Népszavának adott interjúban.

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányfő-jelöltje szerint Magyarországnak szakértői kormányra van szüksége, amely egy pártok által, konszenzussal elfogadott programot hajt végre.

Négy év alatt vissza kell vezetnünk az országot Európába. Azt a modellt kell követnünk, amelyet Észtország, vagy Szlovákia képvisel”

– fogalmazott Márki-Zay, aki országosan magát tartja Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának, és Lázár Jánosénak helyben.

Márki-Zay szerint Lázár három éve azzal vádolja őt, hogy valójában az országos politikával foglalkozik, és elhanyagolja a várost, de ez nem igaz, mert “három év alatt olyan eredményeket értünk el, amilyenek egyetlen elődöm sem. Sajnos az is közismert, hogy amíg az ország nem lesz szabad, Hódmezővásárhely sem lehet szabad”.

A válaszásokra visszatérve Márki-Zay azt mondta, békés, de radikális változás kell, “semmi értelme a Fidesz kétharmados törvényeihez tartani magunkat”, illetve “úgy nincs értelme az ellenzéknek nyernie, ha közben hivatalban marad Polt Péter legfőbb ügyész, a tisztán fideszesekből álló Médiatanács, továbbra sem szólhat a Klubrádió, és még sorolhatnám”.

Ilyen értelemben egy vértelen forradalom sem zárható ki. Abban az értelemben, ahogy például Belgrádban volt. Lehet, hogy néhány százezer embernek ki kell menni az utcára”

– mondta, majd hozzátette: "amennyiben a Fideszt megtisztítjuk a bűnözőktől, a magyar társadalomnak nincs többé oka félni ettől a párttól".

A kérdésre, hogy hívják majd szerinte 2022 áprilisában Magyarország miniszterelnökét, Márki-Zay Péter azt mondta, retteg attól, hogy Orbán Viktornak. “Rengeteg munkát kell beletennünk, hogy ne így legyen. Én mindent megteszek, azt garantálom. Hódmezővásárhelynek és sok millió magyarnak ez sorskérdés”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató