2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin odab@sz: Oroszország beutazási tilalmat rendelt el kanadai miniszterekkel szemben

Oroszország beutazási tilalmat rendelt el hétfőn kilenc, magas rangú kanadai tisztségviselővel, köztük két miniszterrel szemben válaszul az észak-amerikai ország Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki blogger ügyében elrendelt szankciós intézkedéseire.


 
Az orosz külügyminisztérium szerint tiltólistára került David Lametti kanadai igazságügyi miniszter és Dominic LeBlanc, a regionális önkormányzatok együttműködéséért felelős tárcavezető. A tilalom érinti Anne Kellyt, a kanadai büntetésvégrehajtási hatóság vezetőjét és Brenda Lucki rendőrfőkapitányt is.

Az orosz diplomáciai tárca közleményében hangsúlyozta, hogy Kanada „különböző szinteken továbbra is támogatja az Oroszország ellen irányuló kezdeményezéseket”.

Ottawa több mint két hete vezetett be újabb – Moszkva szerint illegális – büntetőintézkedéseket Oroszországgal szemben.

Alekszej Navalnijt a moszkvai repülőtéren vették őrizetbe január 17-én, amikor hazatért németországi gyógykezeléséről, miután több nyugati laboratórium szakvéleménye szerint augusztusban Oroszországban megmérgezték. Február 2-án egy moszkvai bíróság letöltendőre változtatta a rá az úgynevezett Yves Rocher-ügyben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést. Az Európai Unió és az Egyesült Államok is szankciókat rendelt el Oroszország ellen az ellenzéki politikus bebörtönzése miatt.


Forrás:MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató