2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ír kapitány szerint rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy kifütyülték a térdelő játékosait

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Írországgal a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsén. A csapat egy hét múlva már Portugáliával néz szembe a Puskás Arénában, majd négy nappal később Franciaországgal, a csoportkört pedig Münchenben zárjuk.

A keddi mérkőzés kezdő sípszava előtt az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a fehérgyűlölő BLM tiszteletére, amire hangos füttyszó érkezett a nézőtérről. Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar csapat tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak. A találkozót követő sajtótájékoztatón szóba került a fütty, az ír kapitány pedig csalódottan nyilatkozott.

Fotó: Réti Zsolt

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk. Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét

– mondta Stephen Kenny a csakfoci.hu cikke szerint.



Marco Rossit is megkérdezték, ő azt mondta, hogy

a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. Ez most is így volt, és a jövőben sem fog változni. „A szurkolóink viselkedésének okairól viszont őket kell megkérdezni”

– tette hozzá.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató