2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dobrev: 22 után stabillá teszem a forintot, utána bevezetem az eurót

A DK miniszterelnök-jelöltje először stabil és erős forint árfolyamot érne el, középtávon pedig bevezetné a magyar eurót.

Dobrev Klára egy online sajtótájékoztatón reagált a hírekre, miszerint májusban 5,1 százalékkal nőttek az árak, és nyolc és fél éve nem volt ilyen magas az infláció. Dobrev hangsúlyozta, hogy egyre kevesebbet ér a pénzünk, a fizetésünk vagy a nyugdíjunk. Felsorolta, hogy az étolaj több mint huszonöt százalékkal drágult az elmúlt egy évben, a tojás majdnem tíz százalékkal és az üzemanyag a csúcstartó: a benzin 36 százalékkal kerül többe, ami sok termék árát befolyásolja.

A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy szerinte mindezt egy erős és stabil forint árfolyam megakadályozná, de úgy gondolja, Orbán Viktor vagy Matolcsy György nem érzi a felelősségét, miközben 350-360 forint körül mozog az euró.

Dobrev arról beszélt, hogyha jövőre ő nyerne (ehhez ugye először az őszi előválasztáson is győznie kell), akkor a stabil forintra koncentrálna első körben, majd középtávon bevezetné az eurót.

„Magyar euróra van szükség” – fogalmazott a politikus, és összehasonlította a helyzetünket Szlovákiával, ahol a drágulás mértéke sokkal kisebb. Dobrev Klára elmondta, hogy ott nem kell hasonló áremelkedéssel szembesülnie az embereknek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató