2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lefasisztázták az olasz Eb-keret játékosait – mert fehérek

Egyesek szerint nem volt eléggé sokszínű az Azurri kerete.

Egyre közeledik a tavaly nyárról elhalasztott UEFA Európa-bajnokság, és ilyenkor természetes, hogy a média sporttal kapcsolatos hírekkel van tele. Jó lenne, ha a szakújságíró kollégák nyugodtan foglalkozhatnának a futballal, ám szinte mindennap történik valami, ami eltereli a figyelmet a labdarúgás szépségéről, és a politikára kerül a hangsúly. A különböző válogatottak térdelése/nem térdelése is alaposan felkavarta az állóvizet, ám most az Olasz Labdarúgó-szövetség olyat tett, ami végképp kiverte a biztosítékot balliberális felebarátainknál.

Történt ugyanis, hogy mint minden szövetség, így az olasz is közzétett egy képet a kontinensviadalra készülő csapatukról. Egy óriási hibát vétett azonban Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány: nem bőrszín és kvóták alapján válogatta össze a bajnokságra készülő játékosokat.

Csupa olasz, horrible dictu fehér bőrszínű játékos! A bevándorlók és az őket támogató széplelkek nem tudtak efelett szó nélkül elmenni, hívta rá fel a figyelmet a Gerilla Facebook-oldal. A közösségi média tele van gyűlölködő és a csapatot szidó megjegyzésekkel.

Többek között fasisztáknak, Ku-Klux-Klannak, feketeingeseknek nevezték az olasz válogatottat, egyesek szerint Mussolini boldog lenne tőlük, mások szerint pedig olyanok, mint egy tábla fehér csoki.

Semmi probléma nem lenne azzal, ha egy tehetséges, történetesen fekete bőrű olasz állampolgársággal rendelkező játékos is bekerült volna a csapatba, szakmai szempontok alapján. Magyarország esetében Loic Nego személyében van ilyen játékos a keretben, ám az olaszoknál a szakemberek máshogy döntöttek.

Forrás: Vasarnap.hu

Ugyanis nem bőrszín, hanem tehetség és forma alapján állítják össze a nemzeti tizenegyeket. Akár tetszik ez a baloldalnak, akár nem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató