2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kövér szerint arányos volt a Jakabra kiszabott rekordbüntetés, mert a politikus visszaeső

Kövér László benyújtotta határozati javaslatát Jakab Péter rekordméretű, 9,6 milliós megbüntetéséről, írja a Hvg.hu. Ezt a házelnöknek azért kellett megtennie, mivel a jobbikos politikus a mentelmi bizottság után az Országgyűléstől is kérte a büntetés hatályon kívül helyezését.

 
Május 17-i felszólalásában Jakab először a „jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!” kérdéssel érdeklődött a napirendi felszólalás előtt, majd kikapcsolt mikrofonja mellett a perzsaszőnyeg és a ficsúr szavakat emlegette egy mondatban Kövérnek címezve.

Kövér László a büntetéssel megdöntötte korábbi rekordját: A házelnök áprilisban 8,2 millió forintos büntetést szabott ki Tordai Bencére, a Párbeszéd képviselőjére.

Kövér több oldalt szánt döntése megvédésére, azt írta, hiába figyelmeztette Jakabot, hogy ne használjon sértő kifejezéseket, szerinte az ellenzéki képviselő „ennek nem tett eleget”. Kövér azzal érvelt, hogy szólt korábban is Jakabnak, illetve hogy „az Országgyűlés üléstermében e konkrét kifejezés használata a házszabályi rendelkezések értelmében nem megengedett”.

Kövér hozzátette azt is, hogy szerinte jogszerűen és arányosan szabta ki a büntetést, politikai indokok nélkül. Szerinte ugyanis Jakab visszaesőnek számít, a mostani ciklusban már negyedszer figyelmeztették a politikust. Azt is jelezte, hogy amennyiben a határozati javaslatát az Országgyűlés elutasítja, úgy Jakabnak nem kell befizetnie a büntetést.

A ficsúr szó közel 10 millió forintos értékét korábban a Jobbik-elnök posztolta Facebook-oldalán.

Ekkor azt írta: „Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam. Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília félmilliót.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató