2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump üzent a Putyin - Biden csúcstalálkozó előtt: Joe, ne aludj el!

Donald Trump volt amerikai elnök a Vlagyimir Putyin orosz államfővel tartandó csúcstalálkozó előtt heccelte utódját, Joe Bident, és felidézte a 2018-as helsinki találkozójukat, amely szerinte - a mainstream média erőfeszítései ellenére - jól sikerült.

"Sok szerencsét Bidennek a Putyin elnökkel való tárgyaláshoz - ne aludjon el a találkozó alatt, és kérem, adja át neki a legmelegebb üdvözletemet!"

- közölte Trump a csütörtöki nyilatkozatában.

Biden a tervek szerint a jövő héten Genfben találkozik Putyinnal. Moszkva "nagyon-nagyon fontosnak" nevezte a találkozót, de figyelmeztetett, hogy senki ne fűzzön nagy reményeket a találkozó eredményéhez. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy "nincs okunk arra, hogy előrelépést várjunk a kölcsönös megértés elérésében" vagy a kapcsolatok újraindításában.

Trump "nagyszerű és nagyon eredményes találkozónak" nevezte a 2018 júliusában a finnországi Helsinkiben tartott csúcstalálkozót, amelyen az Egyesült Államok "sokat nyert, beleértve Putyin elnök és Oroszország tiszteletét", annak ellenére, hogy a "Fake News média" más módon ábrázolta a történteket. 

www.bedezsolt.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató