2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Bűntetté nyilvánítanák a homo- és transzfóbiát Olaszországban - Salviniék tiltakoznak ellene

A három olasz jobbközép párt, a Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá, Olaszország! szenátorai sajtótájékoztatót tartottak a római parlament felsőházában a homo- és transzfóbia büntetésének veszélyeiről.

Olaszországban 2013 óta folyik kísérlet a homo- és transzfóbia bűntetté nyilvánítására. Tavaly novemberben a római képviselőházban megszavazták a törvényjavaslatot. Rövid időn belül a szenátusban is kitűzik az erre vonatkozó vitát és a döntő szavazást.

Egy újfajta emberiség megteremtésére tett kísérlet van folyamatban”

– mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Simone Pillon, a Liga szenátora.

Egy újfajta társadalom létrehozása a céljuk, amelyben nem léteznek nemi különbségek, ahol az anya és apa szerepét eltörlik, amelyben a természetes család létjogosultságát veszti.”
Az eseményen bemutatták az egyik családvédő civil szervezet által készített riportkötetet is, amely azon országok tapasztalatait gyűjti össze, ahol hasonló büntető jogszabály már érvényben van.

Az egyik résztvevő szerint a családvédő szervezetek tagjait az a veszély fenyegeti, hogy homofóbia gyanújával törvényszék elé állítják, és többéves szabadságvesztésre ítélik őket, mert az elmúlt években több alkalommal tiltakoztak, például a genderideológia iskolai oktatása ellen.

A törvényjavaslat szövege közvetlen módon nem tér ki a pedofíliára, az azonban tagadhatatlan, hogy nagy vonalakban való megfogalmazása többfajta értelmezésre ad lehetőséget”

– nyilatkozta Lucio Malan, a Hajrá, Olaszország! szenátora.

A dokumentum azokat célozza meg, akik a nemi hovatartozásra vonatkozóan gyűlöletet keltenek. A pedofíliát akár úgy értelmezheti, mint szexuális vonzalmat, és ebben az esetben bármifajta elítélő vélemény akár gyűlöletkeltésnek is számíthat. Közvetlenül nem tér ki a pedofíliára, a szabad értelmezés miatt azonban büntethetővé tenné az azt helytelenítő véleményeket.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató